Казанлъчани с успешна визита в Македония

Децата на КСТ „Роза“, включени като част от делегация на Община Казанлък, се завърнаха от посещение в македонския град Кочани, побратимен с Казанлък. Делегацията, водена от зам.-председателя на Общинския съвет на Казанлък Нено Влайков, гостува на Кочани по повод празника на града Дните на ориза. По време на фестивала местните хора избират своята „Жетварска убавица за 2012 година“. 14 младежи на клуб „Роза“, водени от треньорите си Петър и Ваня Радеви, зарадваха домакините на празниците с танцовите си изпълнения и намериха нови приятели в лицето на свои връстници от македонския град Кочани.

Казанлъшките младежи също донасят в Казанлък топли спомени от посещението си в западната ни съседка. Някои от тях за първи път посещават побратимения на Казанлък град именно в тази визита на казанлъшката делегация.

Вече разделени с километри казанлъчани ще контактуват с новите си македонски приятели посредством модерните канали за комуникация. Но все по-малко време ще им остава за общуване с наближаването на първите състезания за танцовите двойки, които са през октомври.

Международният и Откритият турнир по спортни танци DIANA CUP 2012 в Ямбол ще се проведат на 13-14.10.2012 г. Сливен и Поморие са домакини през октомври на още две състезания – За Купа България и национален турнир. През ноември следват още няколко открити турнира и Държавният турнир на БФСТ, който бе отложен за есента.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram