Община Казанлък отбеляза първия рожден ден на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания – Видео

На тържеството в сградата на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания присъстваха служители на Община Казанлък, социални работници, потребители. Поздравителният адрес от името на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова към екипа на Евелин Костова – управител на Дневния център във връзка с годишнината, поднесе заместник-кметът Сребра Касева. Празникът уважи и депутатът Илияна Жекова, която бе дългогодишен работник в социалната сфера.

В рамките на тази една година услугата ползваха 55 потребители на възраст от 19 до 96 годишна възраст. На тях се предоставят необходимите социални грижи, за да водят по-качествен и достоен начин живот.

Предлаганите услуги – дневна грижа, терапия и рехабилитация, обучение и придобиване на умения, информиране и консултиране, са в помощ на хора с всякакъв тип увреждания и техните семейства, които нямат необходимото време, възможност и квалификация да се грижат за тях.

С възрастните хора работят добре обучени и квалифицирани специалисти – социален работник, специалист социална услуга, медицински сестри, рехабилитатор, трудотерапевти и санитари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *