„Севт І” – повече от 22 години самодисциплина и високи спортни резултати

Клубът по източни бойни изкуства „Севт І“, основан в недалечната 1990 г., вече повече от 20 години обучава децата от Казанлък, учи ги на спортен дух и самодисциплина, прави от тях успешни състезатили. В тези години каратеките на клуба, водени от треньора сен сей Драгомил Иванов, печелят множество медали от ДП и турнири, от европейски и световни първенства. Няма представители на спортната общност, които да не помнят чаровната състезателка на клуба и многократна шампионка на страната при девойките Теодора Иванова, донесла на Града на розите два златни медала от световни първенства – от Венеция, 2007г., когато стана първа с отбора на България в дисциплината „кумите“ при девойки старша възраст, а година по-късно спечели злато, отново в отборното класиране, в другата дисциплина на карате до – „Ката“ от Световното първенство във Франция. Теодора печели и бронзов медал в индивидуална изява на „ката“ от Италия. Във Франция е също трета „ката“ при смесено участие мъже и жени „оупън“. Но пък първият й голям пробив на международно съсезание е от 2005 г., когато на световното в Германия печели трето място в дисциплината „ката“.

Днес КИБИ „Севт І“, през чиято школа са преминали стотици деца, продължава да се радва на успехите на своите възпитаници.

Спортен Клуб „Севт І“ предлага тренировки в три дисциплини. Те са традиционни за клуба.

Залата на ОУ „Мати Болгария“ от години е място за тренировки на малките каратеки. Заниманията се водят в три от дните на седмицата в рамките на час и 30 мин.

До няколко седмици предстои да бъде сформирана нова група от начинаещи, като треньорът Драгомил Иванов ще ръководи лично заниманията. Записването на желаещите да изучават бойните изкуства Шотокан Карате, Шоренджи Кемпо и Кобудо, могат да направят това на място в залата на тренировки на ОУ „Мати Болгария“ след 18 часа.

В момента сен сей Драгомил Иванов, ветеран в българското карате и дипломиран преподавател по източни бойни изкуства, работи с близо 50 деца от Казанлък. Вратите на клуба остават отворени и през годината за всички желаещи да опознаят тайнството на бойното изкуство на Изтока – един изключително атрактивен и динамичен спорт, с почитатели от всички възрасти.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram