Организират томбола за децата, участвали в схемата „Училищен плод”

Като част от провежданата информационна кампания за популяризиране на схема „Училищен плод“, фонд „Земеделие“ организира томбола за взелите участие в схемата през учебната 2011/2012 година. Общо 2076 деца от 13 учебни заведения на територията на град Казанлък участваха в схемата през миналата учебна година. На всички учебни заведения и детски градини са изпратени рекламни материали – по една химикалка и значка с логото на „Училищен плод“ за учениците и децата, попадащи в целевата група на програмата. Децата трябва да съхраняват значките, тъй като на базата на уникалния шестцифрен номер, изписан на гърба им, ще бъде изтеглена томбола с много награди.

Тегленето на наградите ще се състои на 17 октомври 2012 г. на адрес ДФ „Земеделие“, бул. Цар Борис ІІІ 136. Ръководителите на спечелилите училища или детски градини ще бъдат информирани за наградите и за начина, по който децата да ги получат.

Схемата „Училищен плод“ е част от политиката на ЕС за подобряване на общественото здраве. Тя се прилага на територията на цялата страна в рамките на учебната година и обхваща децата от детските градини до учениците от ІV-ти клас.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram