Приеха проектобюджета и Инвестиционната програма за 2013г.

Общинските съветници приеха окончателно проектобюджета на Община Казанлък за 2013г. и Инвестиционна програма на община Казанлък. Те бяха обсъдени на второ четене в местния парламент. За по-малко от час съветниците се произнесоха утвърдително и по двете точки в дневния ред.
Кметът Галина Стоянова предложи за гласуване и проект за решение относно безвъзмездно прехвърляне в полза на държавата на части от имоти общинска собственост, засегнати от трасе на национален обект: Път III-5004 „Обход на град Габрово“ и съгласуване промяна на предназначението на част от поземлен имот в горска територия – собственост на Община Казанлък, всички в землището на гр. Шипка.
По информация на кмета на Казанлък Галина Стоянова казанлъшката ул. „Капрони“, която е държавен държавен път, ще бъде преасфалтирана изцяло през 2013г. със средства на Агенция „Пътна инфрастуктура“ при реконструкцията на парковете „Розариум“ и „Тюлбето“.
Проектобюджетът на Община Казанлък е в размер на 36 172 327 лв. Макрорамката спрямо 2012 г. е завишена с 2 524 583 лв. в резултат на по-високите Единни разходни стандарти в делегираните държавни дейности и по-големия преходен остатък в размер на 2 227 125 лв. Основни приоритети са
осигуряване на съфинансиране на проектите, разплащане на старите задължения и продължаване на Инвестиционната програма.
Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2013г. е в размер на 5 349 527 лв., като основните направления са въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина и детска ясла, асфалтиране на 34 улици, реконструиране сградата на Младежки дом-Казанлък, изграждане на Ритуална зала за радостни обреди , разширяване на залата на ул. „Искра“ 4 и реконструкция на кафето под Художествената галерия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram