Стартира обучението по проектите на спортните клубове за безплатни уроци в училищата

Проектът по програма „Спорт за децата в свободното време“ , който спечели КСТ „Роза“предлага участие на децата в безплатни спортни занимания. Те вече стартираха, като в обучението бяха включени основно деца от две казанлъшки училища „Кулата“ и „Н. Вапцаров“.
Както изглежда, малчуганите са повлияни от красотата на танците и желанието им да усвоят основните стъпки и да затанцуват горещите ритми , е една от основните причини, за да станат част от това ново предизвикателство, пред което се изправят треньорите на клуб „Роза“ Петър и Ваня Радеви.
Не само за децата, но и за техните учителите по танци, проектът също е изпитание. Треньорът Петър Радев споделя, че за него изживяването предлага нови емоции и вероятно ще има своето продължение в следващите години.
За осъществяването на проекта по програма „Спорт за децата в свободното време“ за 2013г. клуб по спортни танци „Роза“ще бъде подпомогнат с 3 600 лв. за периода от 4 февруари до 4 ноември. Още един общински клуб е с одобрен проект по програмата, като той ще бъде финансиран с 6 хил. лв. за въвеждане на начално обучение по състезателно катерене. Това е АТК „Казанлък“.
173 спортни клуба от цялата страна получиха финансиране за своята дейност по програмата. Клубовете от Казанлък са единствените, които печелят с проектите си, като представители на област Стара Загора.

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram