Отново куп медали за казанлъшкото таекуондо

Два златни, три сребърни и два бронзови медала от международното състезание Купа България по таекуондо спечелиха малките спортисти на клуб „Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Неговите състезатели играха в клас А  при деца и кадети. Първи в съботния ден се изявяваха децата на клуба в
І и ІІ група. При казанлъшки финал на 31 кг деца, І група, А клас, възпитаникът на Тихомир Владов от „Таекуондо Екстрийм“ Виктор Карабоюков надделя и спечели двубоя с Теодор Ботев (клуб „Кентавър“). Така златния и сребърния медал в категорията заслужено останаха в полза на казанлъшкия спорт.
Очаквано златен медал от съревнованието при 33-килограмовите, ІІ група деца, спечели  възпитаникът на „Кентавър“ Христо Богданов, който на финала победи съотборника си Жан Николов. След три победи двамата таекуондисти трябваше да застанат един срещу друг и добавиха още два медала за клуба на Ники Богданов. Тежки срещи очакваха в неделния ден на татамито кадетите от Казанлък. Без проблем, с явно превъзходство, европейската шампионка на „Кентавър“ от 2013 г. Цветелина Николова грабна златото при по-горната категория – на 37 кг. На финала Цвети игра срещу друго казанлъшко момиче – Мартина Узунова от отбора на „Таекуондо Екстрийм“. Сребърен медал за клуб „Кентавър“ в оспорвана среща спечели Милослав Неделчев при 33 кг. Със сигурен златен медал в  тази категория, можеше да се сдобие и Любо Богданов, но решението на неговия баща и треньор бе той да участва при 37-килограмовите. В тази категория Любомир стана трети. „Подготвям го за по-силните турнири, в 33 кг. вече се е доказал, затова ми беше необходимо Любо да върви към една по-добра подготовка, да среща по-силни противници и да се обиграва в срещите при по-големите, обясни решението си Богданов.
Следващите турнири за казанлъчани са в ноември – Купа София и Херея оупън.
1623277_825409420835749_211581652756707409_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram