Модерна операционна и нови лекарски кабинети разкриват в Районната Поликлиника в Казанлък – Видео и Снимки

Модерна дневна хурургия е готова да заработи при Районна Поликлиника в Казанлък, съобщи нейният управител д-р Красимир Пейчев. Тя е разположена на последния, пети етаж на здравното заведение, а до нея се стига посредством специален асансьор. С него ще бъдат извозвани пациентите, които е нуждаят от специализирани хирургични грижи, а след извършване на интервенциите, ще могат да полежат на болнични легла преди да бъдат бъдат освободени. Хирургичният блок към Районната поликлиника се състои от операционна в две части за малки хирургични интервенции в областта на детската, съдовата хирургия, гинекологични операции и др. Свързана е с три интензивни легла за настаняване на пациенти – т. нар. реанимационна зала. Операционната може да поеме общо 9 легла, посочи д-р Пейчев.

Две са стаите за пациенти. Има лекарски кабинет и обособен кът за почивка на медиците. В очните операционни ще бъдат преглеждани пациенти и поставяни лещи.

Хирургията към Районната поликлиника – Казанлък може да заработи след като получи необходимите разрешителни за извършване на дейност от РЗИ – Стара Загора. Очакваме това да се случи в най-скоро време, разказа д-р Пейчев. Целият процес по изграждане на операционния блок и оборудването на кабинетите и помещенията за пациенти е отнела година на управата на лечебното заведение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *