Кон тръгна сам срещу кола, мъж го преби с лопата

Опасна и грозна ситуация се е разиграла посред бял ден в Плевен.

Впрегнат в каруца кон тръгнал сам срещу кола на улица в града – в това време „стопанинът“ на животното бил някъде встрани от него.

Шофьорът внимателно успял да заобиколи движещия се кон и всичко се разминало без последствия. Бързо се появил мъж, който спрял коня на улицата.

Копитното животно обаче станало жертва на аграсията на собственика си. Той взел лопата, намираща се в каруцата, а после ударил коня с нея, видимо използвайки сила.

В този момент по пътя минало и невръстно дете с тротинетка. Конят с каруцата продължил да се движи, следван от мъжа, който впоследствие го ударил пак, а после се скрили от полезрението на камерите.

За случая алармира плевенчанин в социалната мрежа Facebook. Той разпространява и кадри от случая в група на града. От данните от устройството се вижда, че ситуацията се ее разиграла в следобедните часове на 8 май.

Ситуацията повдига въпроса за контрола над конете, използване за теглене в града. Както и отношението на собствениците им към тях, а и безопасността на останалите граждани.

Припомняме, че само преди ден стана ясно, че кон е вилнял в София. Тогава жребецът потроши витрина на шоурум.

ИЗТОЧНИК: Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *