За дейностите по проекта „Долината на розите и тракийските царе“

„ Долината на розите и тракийските царе”  – това е проект, по който община Казанлък работи от месец август 2012 година в партньорство с общините Мъглиж, Павел баня,, Сопот и  Карлово.  Чрез дейностите по проекта „Долината на розите и тракийските царе „ се налага като туристически бранд на националния и европейски туристически пазар. Към момента са разработени  5  маршрута по всяка от темите – Тракийско наследство, Маслодайната роза и фестивала на розата, Люлка на възрожденската култура и борбата за национално освобождение, Най-доброто място за въздушни спортове, Лековити минерални води, Съхранена природна среда, Туризъм в автентична селска среда – общо 35 маршрута. За промотиране на туристическия потенциал на района са подготвени информационни материали на пет езика – български, руски, английски, немски и френски . Общините включени в проекта вече са представили своите туристически дестинации в 7 от предвидените 10 международни борси  и в 2 национални от плануваните 6. Последното участие в национално представяне трябва да приключи през месец май на борсата в Русе.
Предстои в рамките на проекта да бъде направена широка рекламна кампания в интернет, съобщи по време на пресконференция ръководителят на проекта проф. Мария Воденска – преподавател в СУ „ Кл. Охридски”.
Този проект е един полезен модел за сътрудничество между петте общини и създава възможности за споделяне на добри практики, поясни проф. Воденска.
На пресконференцията , която се проведе в Община  Казанлък присъстваха представители на петте общини – участнички н проекта „Долината на розите и тракийските царе”. Сред тях бе и председателят на ОбС на Карлово Стойо Карагенски.
Проектът „ Долината на розите и тракийските царе” трябва да приключи месец август 2014г, като той се реализира с европейско финансиране, на стойност 479 560 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram