Юношеските национали на България до 17 години загубиха от Черна гора с 1:2

Юношеският национален отбор на България до 17 години (родени 1998 г.) загуби с 1:2 приятелския мач с Черна гора, който се игра на стадион „Севтополос” в Казанлък. За състава на Александър Георгиев това бе първа проверка за 2014 година. Именно тази формация на „лъвовете” ще е и домакин на Евро 2015.
След 30-та минута гостите от Черна гора поведоха след ъглов удар. Топката попадна в непокрития централен защитник Балша Банович, а той я отклони в десния ъгъл на вратата на България.
Секунди преди почивката Валентин Йосков изравни за 1:1, а Черна гора поведе повторно чрез капитана си Марко Бурзанович.
Националите на България тотално овладяха играта през вторите 45-минути на срещата, но атаките ни бяха спирани от отлично подредените в защита гости.
Утре двата тима ще се срещнат отново, но в Трявна. Началото е в 13:00 часа.
Приятелският футболен двубой на стадион „Севтополис” се осъществи с подкрепата на Община Казанлък и ФК”Розова долина”. Юношеският национален отбор на България до 17 години е на 8-дневен подготвителен лагер в Трявна, а старши-треньорът Александър Георгиев разчита на група от 22-ма играчи. По време на лагер-сбора бяха предвидени две контроли срещу Черна гора.
Гостуването на „малките лъвчета“ в Казанлък е дебютен прецедент в най-новата ни спортна история. Щастливата случайност да бъдем домакини на спортното събитие бе  дълбоката снежна покривка покрила Трявна, която не  позволи теренът в балканското градче да бъде подготвен навреме за уговорената първа среща на националите на 11 март. Поради тази причина „лъвовете“ и техните гости предприеха кратко пътуване от своята настояща база до Казанлък.
Според предварителните очаквания, няма да има пречки втората проверка между България и Черна гора, договорена за сряда, 12 март, да бъде изиграна в Трявна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram