Мъж се закани да трови котки, нарече ги помии

Мъж реагира остро, докато доброволци се опитват да спасят коте в беда.

Споделено видео в социалната мрежа Фейсбук показва арогантно поведение на мъж, който се закани да трови котки. Това се случва докато доброволци и служители на ЧЕЗ се опитват да извадят коте, заклещено в трафопост.

Кадрите са споделени в страницата „Кастрирай & върни“. Доброволци споделят, че котето е било заклещено в трафопоста от една седмица.

„Вие ли ги храните тия помии тука? Ми що не си ги вземете у вас? Аз лично обещавам, че утре няма да остане една котка тук. Ето, аз поемам ангажимент – утре една котка няма да остане, ще ги отровя всичките!„, казва изнервеният мъж.

От публикацията става ясно, че мъжът е недоволен от факта, че е прекъснато електозахранването, за да може да бъде извадено заклещеното в трафопост коте.

„Айде сега, след колко време ще имаме ток?“, пита мъжът.

Вижда се още, че мъжът тръгва към трафопоста и казва: „Колега, изкачай отвътре с тая котка, че да пускаме тока, а`ре моля ти се. След колко време ще изкарате тоя помияр?“.

Изнервеният мъж споделя, че доброволците не са го предупредили за спирането на тока. „Държат се нагло. Вие сте много нахални хора“, казва още той.

„За него животните нямат права, далеч по-важно от нечий живот е той да има ток за 30 минути. Жалката картинка няма да коментираме, ще напомним само, че едно общество се оценява по отношението си към слабите и беззащитните“, пишат от „Кастрирай & върни“.

От „Кастрирай & върни“ благодарят на служителите на ЧЕЗ, които са се включили в акията по спасяването на котето.

„То е един от кастрираните от нас квартални котаци, и е стоял затворен вътре с дни! Открихме го в ужасно състояние, но вече е в сигурни ръце, добре е и ще му се търси дом“, споделят още на страницата си в социалната мрежа.

По отношение на заплахите за тровене на котки е входирана жалба в 7 РПУ София.

„За да помогнем, търсим информация за лицето на видеото и молим, който може да предостави такава, да ни пише на лично съобщение“, допълва от „Кастрирай & върни“.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram