Андрей Гюров: Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ с кандидат-премиер Мария Габриел

„Ясно сме заявили, че няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ с кандидат-премиер Мария Габриел“.

Това заяви за БНР народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Андрей Гюров и поясни, че коалицията няма да промени позицията си, дори да имат опцията да предложат свои експерти в проектокабинета на ГЕРБ-СДС:

„Ние сме в политиката не за празни кутийки или пълни чекмеджета, а за да отстояваме своите принципи. … Последните ситуации, които виждаме в едни от най-висшите институции на държавата, показват и защо тази принципна позиция е правилната“.

„Трябва да отчетем, че има драматична промяна на ситуацията в страната през последната седмица, в която различни магистрати се занимават с това да отправят заплахи един на друг и да си повдигат обвинения. И то пред очите на целия български народ. Проблемите на държавата са много, но болестта, която води до всички тези проблеми – липсата на справедливост и липса на достойни доходи – е структурата на прокуратурата и липса на правораздавателна дейност, каквато трябва да има в една европейска държава. Ако тази болест бъде излекувана, тогава всички други проблеми стават решими“, посочи Гюров.

Депутатът от ПП-ДБ добави, че заради „новата информация, която излезе в медиите, и с оглед на нападките между висши магистрати и участници в политическия живот на страната, ще проведем нови разговори с всички политически партии и ще видим дали това ще предпостави промени във формата и състава на правителството, което сме предложили“.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram