Аржентинец ще свири на бг инструменти отново в Казанлък

Пабло Мецелани отново ще свири в Казанлък, обявиха от Музея на фотографията. На 19 юни от 18:00 часа аржентинският музикант ще концертира в културния институт. Последното му турне тук бе през 2017 г.

Той преподава и води курсове по етническа и популярна аржентинска музика. Участва в множество шоу програми в Аржентина, Испания, Франция и др. В България завършва музикалното си образование в АМТИИ – Пловдив. Пее, свири на гайда, тамбура, кавал, китара, кларнет и други инструменти. Обяснява, че ги е броил и че към днешна дата може да свири на 142 инструмента, говори много добре български език и при всяко свое идване в родината ни, се старае да научи още нещо за уникалния български фолклор.
Роден в Банфийлд, Буенос Айрес, Аржентина, започва музикалното си образование в родния си град.
Той е извършил класификацията и дефинирането на музикалните инструменти на Американския музей на Ломас де Замора.
Получава стипендия от българското правителство за специалност „Музикален фолклор“ в Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) в Пловдив.
Извършва задълбочени изследвания и разпространение в областта на етнографията и органологията.
Преподава курсове по етническа и популярна аржентинска музика в Африкано-азиатския институт във Виена, Австрия.
Освен това преподава музикален фолклор в Общинското танцово училище в Буенос Айрес, Аржентина.
Представя като дидактически концерт колекцията си от оригинални етнографски и популярни музикални инструменти от различни части на света, с името ЗВУЦИ НА СВЕТА.
Композиторът Микел Салас поиска да участва като български гайдар в записа на саундтрака на филмова продукция, направена между Англия и Испания, озаглавена „Второ име“ от режисьора Пако Плаза.
Неговата музикална дейност се характеризира с покриване на най-различни музикални стилове, винаги с обща характеристика, популярна музика и представяне на различни проекти, както като солист, така и в сътрудничество с други музиканти. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram