Медал от женското първенство и при подрастващите основна цел в новия полусезон

Женският волейболeн отбор на Казанлък изпрати една успешна 2016-а година, след третото място на състава в сезон 2015/2016 г. и финала на есенния полусезон, при който ще зимува в ТОП 3 на временното подреждане. През изминалите месеци от началото на новото първенство тимът ни изигра общо 7 официални мача, в които постигна 5 победи и 2 загуби.
Големи заслуги за успешното предстaвяне на момичетата имат както ръководството на клуба, в лицето на президента и основен спонсор Васил Аргиров, изпълнителният директор Деко Григоров (и двамата отскоро част от управата на БВФ), така и старши треньорът Страхил Балов и неговият екип, които успяха да изведат състава до челните позиции в Националната волейболна лига.
От новия полусезон цел №1 пред треньорите ще бъде отново спечелването на медал от женското първенство и при подрастващите, и затвърждаването на отбора сред лидерите в елита на това направление.
В следващите шест кръга до финала на сезона зала „Багира“ ще бъде домакин на три от двубоите в първенството, като на самия старт, на 28 януари ,“Казанлък Волей“ ще гостува на втория  -„Раковски“ в Димитровград, а на финала, на 10 март, в града на розите гостува „Славия“.
До началото на новия полусезон казанлъчанки са трети в класирането с 16 точки, колкото успяха да натрупат в мачовете си до днес и от „Раковски“, основен съперник на водения от Страхил Балов състав за второто място в подреждането на най-добрите женски отбори на България. „Марица“ е лидер с 16 точки.
След кратката си почивка покрай празниците състава на Казанлък се завръща отново в спортната зала „Багира“, за да поднови тренировъчния процес още от днес, без шест от състезателките при девойките, подготвящи се с националните гарнитури и в отсъствието на капитанката Виолина Николова, която бе преотстъпена на тим от Казахстан за мачовете през пролетта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram