Националките от „Казанлък“ с първи успех за годината

Новата година започна с успешен двубой за националния отбор по волейбол на България за девойки под 20 години, воден от треньора Димо Тонев, в който са и трите състезателки на волейболен „Казанлък“ Василена Папанова, Златена Салабашева и Радостина Маринова. Българките победиха съперничките си от Франция с 4:0 ( 25:20, 26:24, 25:19, 27:25) в първата контрола между двата тима, която се игра в столичната зала „Христо Ботев“.

Втората контрола между България и Франция е днес, отново в зала „Христо Ботев“, от 17:00 ч., съобщава Българската Федерация по волейбол.

Първият етап от квалификациите за Мондиал 2017 започват на 5 януари. Поради отказване на два от съперниците, Финландия и Австрия, в нашата предварителна група „В“, която е в Анкара, останаха два тима – Турция и  България. Така родните „лъвици“ гостуват на домакините на 8 януари.

Трите момичета от „Казанлък“ ще липсват на отбора си само седмица, след възобновените от днес тренировки в спортната зала на клуба, където ще редуват занимания националките до 18 години, водени от селекционера Страхил Балов и жените на „Казанлък Волей“, за които подготвителният процес преди новия полусезон започва от първия работен ден на седмицата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram