Казанлък е домакин на Държавен лично-отборен шампионат по колоездене

На 22 и 23 юни(събота и неделя) Казанлък ще бъде домакин на Държавен лично-отборен шампионат за юноши-младша възраст. Проявата е организирана от КК „Лястовица“ и БКС, със съдействието на Община Казанлък и кметствата в гр. Шипка и селата Шейново и Хаджидимитрово. Стартът ще бъде даден в събота от 18 и 30 часа от местността Светицата. Колокерванът ще трябва да измине 10 км. „индивидуално по часовник“в посока околният път за Шипка, като обръщалото е на разклона на Шипка-Шейново.
В неделя предстои общ старт за състезателите. В 9 и 30 часа е началото му, като в този ден предстои да бъдат изминати 56 км. от Светицата до разклона на гр. Крън към Хаджидимитрово-Шейново-Дунавци и гр. Шипка. Това са три обиколки, като участниците в състезанието ще финишират на х. Тонзос.
След финала ще бъдат сумирани резултатите от двете дисциплини преди да бъде определени шампионите в отделните възрасти и отборът шампион на годината.
След първенството ще бъдат определен съставът на националния отбор, който ще представя страната при юноши-младша възраст на предстоящия в Холандия Олимпийски фестивал, провеждащ се на всеки две години. „Надяваме се на успешен шампионат, за да излъчим наши предтавители на това престижно международно състезание, най-важната за нас задгранична порява през настоящата година“, коментира треньорът на казанлъшките „лястовици“ Живко Димитров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram