Започна 10-дневното бягане за Ради Милев

Световният и национален рекордьор Ради Милев започна ново спортно предизвикателство – участие в 10-дневно бягане в София. Казанлъчанинът е най-възрастният участник в него в групата на над 70-годишните.

Освен 10-дневната надпревара в бягането, тази сутрин стартира и 6-дневно състезание. 23-мата бегачи от 13 държави ,19 мъже и 4 жени от Финландия, Сърбия, Италия, Беларус, Украйна, Словакия, Чехия, Полша, Австрия, Норвегия, Унгария, Ирландия и България потеглиха по трасето в парка „Св. Св. Петър и Павел“ в София, с дължина 785 мeтра. Съгласно регламента, състезателите изминават възможно най-дълго разстояние, като тичат по маршрута. Бегачите сами решават кога и колко да почиват. През цялото време на състезанието по трасето стюарди-съдии ще следят за спазването на правилата на състезанието и на реда.

В събитието участват и някои от най-добрите бегачи на свръхдълги дистанции. Сред тях е многократният победител и рекордьор на най-дългото сертифицирано състезание в света – 3100 мили „Себенадминаване“ – Ашприханал Аалто от Финландия.

Ще бяга и миналогодишният победител от 6-те дни в София, спечелил последните две надпревари на 3100 мили – италианецът Андреа Маркато.

Впечатляващата група топ атлети с опит в многодневните състезания ще покаже как силата на човешкия дух надхвърля всички ограничения. Мото на надпреварата тази година е мисълта на Шри Чинмой: „Да бягаш от познатото към непознатото означава да бягаш от робството към свободата.“
„Шри Чинмой Маратон Тим“ е международна спортна организация, която се е посветила на популяризирането на спорта и физическата култура като неотделима част от формирането на хармонична човешка личност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram