Ясни са още двама финалисти за младшата възраст

Станаха ясни още два тима, заели първите две места на турнира на „вторите“, срещу които казанлъшкия  клуб ще се изправи на финалния турнир от държавното волейболно първенство при девойките младша възраст през юли.

Отборите на „Марица“ (Пловдив) и „Звезди 94“ (София) се класираха за място на финалите. Двата тима заеха първите две места в крайното класиране след изиграването на всички срещи от турнира на „вторите“, който се проведе в зала „Локомотив“ в София.

Регламентът за девойки младша предвижда 8 отбора на държавните финали и само първенците от четирите зони да се класират директно. Отборите, заели второ място в четирите зони участват на турнир на „вторите“, който дава нови две квоти за финалите. Заелите трето място в зоните участват в турнира на „третите“.

Отборите на „Етрополе“ и „Локомотив 1929 Нидо“, които заеха трето и четвърто място в турнира на „вторите“ получават още един шанс за квота за финалите. Двата тима  ще се включат в последен квалификационен турнир заедно с първите два отбора от турнира на „третите“ – ЙЕБ (Шумен)  и „Хебър“ (Пазарджик).

Турнирът на „третите“ събра за надпревара всички трети отбори в четирите зони, като се игра в Шумен.

Последният заключителен турнир ще бъде в Етрополе на 19 и 20 юни.

Отборите класирали се досега за финалите за девойки младша са ЦСКА (София), „Казанлък“, „Левски“ (София) , „Славия“ (София), „Марица“ (Пловдив) и „Звезди 94“ (София) .

В понеделник сайта kazanlakvolley.com разпространи новината, че СК „Арсенал“ е готов да приеме държавните финали за тази възрастова група в началото на юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram