БСП търси очистителния ефект чрез дискусии, Дърева сред инициаторите

В Стара Загора социалисти формираха снощи Дискусионен клуб „Поглед”. Той ще е изразител на „събуждащото се опозиционно поведение на БСП” и е иницииран от авторите на едноименния сайт www.pogled.info. Форумът е третият по ред след създадените вече в Ловеч и Калофер.

 

Сред журналистите на свободната интернет коментарна територия са Велислава Дърева и Александър Симов. Известни са с ярката си вътрешнопратийна критика на безмълвието на БСП и ненамерената вече четвърт век идентификация на левицата. Клубът ще е място за свободно споделяне на несъгласие с водената официална политика на БСП и ще е вид форма на търсен катарзис.

Според Александър Симов този вид общуване не е демоде, щом има очевидна потребност от него. Нескритото споделяне на различията и несъгласието е очистителен архетип и няма пречка да се създаде мрежа в страната от подобен модел за полемика. „Проблемът на БСП е самата БСП и тя трябва да го реши „, посочи още Симов.

Левицата не само у нас, но и в Европа е изгубила своите социални ценности, констатираха авторите на сайта „Поглед инфо”. В България тя е съучастник в общото мълчание, дори и към изявлението на премиер-министъра Борисов, който заплаши наскоро, че за час може да се превърне в Ратко Младич на Балканите. „Това е арогантен белег, че този човек е готов да рови в българския народ и че нищо няма да му се случи. Той разсъждава така: „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме“, коментира една от най-острите шпаги на словото и анализа на левицата Велислава Дърева.

БСП ще трябва да преформулира политиката си чрез връщане към изконните си корени отпреди 130 години, както и с очистителния ефект от саморазкритикуващите свободни дискусии по градове и села в стил „Поглед инфо”, убедени са авторите от интернет медията.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram