Учредиха Съюз на запасните подофицери

Новоучреденият Съюз на запасните подофицери бе представен официално пред медиите в Казанлък. 20 са учредителите на сдружението. Председател на съюза е Емил Хаджиев, зам.председател Михаил Мазнев, зам. председател по финансовата част – Станчо Андреев . Секретар на новоучреденото сдружение е Юлиан Маринов, а Иван Янев – секретар по международните отношения. 9 януари е датата на Учредителното събраниена Съюза на запасните подофицери, а съдебното решение за регистрацията му е от 15 февруари, информира председателят сдружението Емил Хаджиев
Съюз на запасните подофицери в България съществува от 1910 година, просъществувал е до 1944 година, когато е закрит с постановление на МС. В Казанлък сдружението се е наричало Благотворително подофицерско дружество Бузлуджа , а негов председател е бил братът на Чудомир – Георги Чорбаджийски. На пресконференцията стана ясно, че през годините Съюзът на подофицерите в България е притежавал редица имоти до 1944 година, включително и 5-етажна сграда в София, която в момента се ползва от Централния съвет на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Новоучреденият съюз на запасните подофицери разполага с нотариален акт на собствеността на тогавашното сдружение, председателствано от Георги Чорбаджийски. В документа е описана покупко-продажбата от 1939 година, като от новоучреденото сдружение заявиха, че като наследници ще си търсят имота.
„Считаме, че сегашните години на преход по нищо не се различава от онези години, когато Съюзът на подофицерите е развивал активна дейност“, коментира още председателят на сдружението Емил Хаджиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram