Министър-председателят от служебния кабинет Марин Райков ще посрещне в Казанлък 13-а рота от мисията в Афганистан

 
На 26 март 2013 г. в Казанлък тържествено ще бъдат посрещнати българските военнослужащи от 13-а рота, завърнали от участие в операция на Международните сили за поддържане сигурността в Афганистан – ISAF. Военнослужащите са 300 души от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, всички са от военните формирования в Казанлък.
На церемонията, чието начало е 11.30 часа в центъра на града, пред хотел „Казанлък“, се очаква да присъства министър-председателят от служебното правителство на Р България Марин Райков, както и министърът на отбраната в служебния кабинет Тодор Тагарев. Ще присъстват още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Сухопътните войски на БА ген. Нейко Ненов, бригаден генерал Димитър Шивиков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада, и др. висши военни, много граждани и близки на рейнджърите. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще посрещне и поздрави военните, участвали в мисията в Афганистан – всички от Гарнизон-Казанлък, изпълнили с чест и достойнство своя дълг.
На 4 септември 2012 г. от центъра на Казанлък с военен ритуал бе изпратен настоящия контингент от Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар“. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram