Ученици от „Кетъринг“-а на ПГЛПТ стажуваха в Кипър

За втора поредна година ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм проведоха производствена си практика в Република Кипър. От 14 юли до 4 август те имаха възможността да практикуват в комплекс „Свети Георги”, град Пафос. През миналата година гимназията беше одобрена като бенефициент и реализира проект “МОДЕРНИ ПРАКТИКИ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА”, по програма “Учене през целия живот”, Секторна програма “Леонардо да Винчи”, Дейност “Мобилност”, Първоначално професионално обучение  (IVT). Партньор на гимназията от кипърска страна е Асоцисация „Knowledgegate”( Нолиджгейт).
Участници в практиката бяха 13 ученици от специалност “Кетъринг” и 2 от специалност “Производство на кулинарни изделия и напитки”, с придружаващи учители – Милена Карастоянова – старши учител по професионална подготовка и Йорданка Неделчева – старши учител по английски език. Учебната практика се проведе в четиризвездния  хотелски комплекс “Свети Георги” в гр. Пафос, Република Кипър.
Основната цел на проекта е предоставяне на качествена образователна подготовка на учениците, обучавани в професионалната гимназия в сферата на туризма и създаване на подходящи условия за прилагане на наученото по практика и усвояване на нови чисто практически умения.
Това е поредният успешен проект, който Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм реализира. На заключителен семинар бе представена и презентазия, която обобщи целите, резултатите и дейностите по проект “МОДЕРНИ ПРАКТИКИ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА”. Гостите на семинара изказаха своите добри впечетления от начина на развитие на гимназията в последните години.

karvin1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram