Два чифта близнаци сред одобрените за помощи първолаци

 В Дирекцията „Социално подпомагане“  продължават да приемат молби за еднократна помощ за първолаци до края на месец септември. 

 

Седмица  преди началото на новата учебната година родители на първокласници продължават да подават документи в дирекция „Социално подпомагане” за отпускане на еднократна целева помощ. Крайният срок е 30-ти септември, като всички, чиито деца за пръв път ще влязат в училище, могат да се възползват от помощта, която им се предлага.Молби-декларациите се подават по постоянен адрес, след записване на детето в първи клас.
Еднократната помощ за първокласник и тази година е в размер на 250 лв. Тя се отпуска на семейства , чиито деца са записани в първи клас на държавно или общинско училище, при условие , че доходът на член от семейството е по-нисък или равен на 350 лв. Еднократна помощ се отпуска на деца с трайни увреждания, на такива с един жив родител, на деца настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства. Освен молба – декларация по образец, сред документите, които се подават за отпускане на еднократната помощ са удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 месеца, предхождащи този, в който е подадена молбата, удостоверение, че детето е записано в първи клас, удостоверение за раждане на детето, лична карта, медицински протокол на ЛКК, където се налага, експертно решение на ТЕЛК или НЕЛК, удостоверение за семейно положение, удостоверение за наследници, в случаите където е необходимо и др.
В Община Казанлък през новата учебна 2014-2015 703 деца за първи път ще стъпят в класните стаи. 414 са одобрените за момента молби на родители на първокласници от Община Казанлък, на които се полага еднократна помощ, за 418 деца, две от одобрените молби са от родители на близнаци. Родители на 114 кандидат-ученици от Община Павел баня също ще разчитатат на подпомагане от държавата. Само четири молби, по две от общините Казанлък и Павел баня, няма да бъдат удовлетворени, заради по-високи декларирани доходи, обясниха от Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък. В Дирекцията продължават да приемат молби до края на месец септември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram