Точно в 12 ч. полицейски сирени отдадоха почит на жертвите на пътя

Точно в 12:00 часа днес на пешеходните  пътеки пред училищата „Паисий Хилендарски“, „Чудомир“, „Никола Вапцаров“  и „Георги Кирков“ в Казанлък пътни полицаи излязоха от специализираните автомобили и свалиха шапки, докато за минута бяха пуснати светлините и сирените на патрулките.

Демонстрацията е по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност и Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и е в памет на жертвите на пътя.

Служителите на реда спираха шофьори-нарушители до ОУ „Чудомир“ за проверка, а ученици от Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт раздаваха брошури за рисковете на пътното движение.

В тази гимназия се проведе открит урок по безопасност на движението, в който ще взеха участие деца от детските градини и ученици от няколко основни и средни училища в града. Началникът на „Пътна полиция“, Казанлък, Тодор Николов раздаде награди на победителите във викторината на същата тема, проведена вчера, а Христо Нешев от БЧК и представители на младежката организация направиха показно по първа помощ. .

В Стара Загора, Чирпан, Раднево, Павел баня ще се разпространяват информационни материали. Доброволци на БМЧК ще проведат информационна кампания, съвместно със служители на МВР – сектор „Пътна полиция“.

Доброволци на БМЧК  популяризираха мисията, принципите и идеите на международното червенокръстко движение.

В 11-те общини от областта общинските ръководства на БЧК ще отбележат празника и ще връчат звания и отличия на БЧК на деятели и партньори на организацията.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram