Социалистите от Старозагорска област се подготвят за заседанието на Конгреса на 27 юли

Стара Загора. Младежкото обединение в БСП в град Стара Загора на свое заседание на 15 юли единодушно  подкрепи кандидатурата на Красимир Янков за председател на Националния съвет на БСП. Младежите решиха още да препоръчат на делегатите от Стара Загора да подкрепят на Конгреса 40-годишния народен представител  от Варненска област, родом от Стара Загора. Красимир Янков е секретар в Изпълнителното бюро на НС на БСП. Младите социалисти обсъдиха и участието на Обединението в събора на Бузлуджа на 2 август.

***

Казанлък. Общинският съвет на БСП в Казанлък избра двама зам.-председатели  Спас Момов и Донка Симеонова. Момов ще отговаря за партийната дейност, а Симеонова за местната политика. Пленумът гласува и трима секретари – Боряна Попова, Марияна Георгиева и Пламен Димитров, който ще е  говорител на БСП.  В 9-членния състав на Изпълнителното бюро са и социалистите Александър Минчев, Георги Захариев и Минчо Йовчев. Бюрото бе предложено от председателя Николай Терзиев, който получи мандат от заседанието на ОбС на 3 юли т.г.

Ръководният орган на Казанлъшката партийна организация гласува общинска конференция на 23 юли да посочи кандидатурите за председател на НС на БСП. В заседанието на 48 Конгрес ще участват делегатите Васил Самарски, Николай Терзиев, Александър Минчев, Иван Гороломов и Минчо Йовчев. През м. август социалистите отново ще свикат конференция, за да дискутират номинации за народни представители.

***

Гурково. Да обсъдят два дни преди  Конгреса номинациите за председател на социалистическата партия, постъпили в Областния съвет на БСП – Стара Загора, това реши пленумът в Гурково. Делегат на 48 Конгрес на БСП е Иванка Димитрова, председател на общинската партийна организация,  която  социалистите от подбалканското градче  ще натоварят със своя конкретен  вот за лидер на 27 юли. 9-членният Общински партиен съвет обсъди организацията на социалистите от Гурково за събора на Бузлуджа.

***

Раднево. И социалистите от Раднево се събраха на заседание на Общинския съвет, за да организират участието на своите членове и симпатизанти на събора на Бузлуджа на 2 август, съобщи председателят на общинската организация Иван Кънев. Кънев, заместникът му Красимир Куртев и Снежана Дечава ще участват в заседанието на Конгреса на БСП на 27 юли. Тримата ще получат пълномощия коя кандидатура за председател на Българската социалистическа партия да подкрепят от разширения пленум, който ще се проведе три дни преди 48 Конгрес. Предложения за кандидатури на народни представители в 43 НС ще бъдат обсъдени на четвъртото заседание на 21-та общинска конференция, която ще се състои след месец.

***

Гълъбово. След месец ще се съберат всички социалисти от община Гълъбово на  общинска конференция, за да дискутират номинации за народни представители  в листата на Старозагорска област. Кандидатури за председател на НС на БСП гълъбовските социалисти ще обсъдят на разширен пленум на 19 юли, съобщи председателят Димитър Василев след заседанието на Общинския съвет на БСП във вторник. Делегати от Гълъбово на върховния орган на Българската социалистическа партия са Румен Янков и Радостин Райчев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram