До есента във фабриката в Г.Сахране трябва да има площадка за утайки

До  4 септември «Кастамону България » АД, в село  Горно Сахране трябва да изгради площадка за съхранение на утайките, образувани от дейността на мокрия електрофилтър и да се обособят сектори за съхранение на различните видове отпадъчни материали.

Предписанието е дадено от РИОСВ, Стара Загора, след проверка във фирмата през юни.

Комплексната проверка във фабриката е установила, че от работата на монтирания мокър електрофилтър се образува утайка след  декантатора и към момента на проверката се събира в ремарке.

 

В „Костамону” е  монтирана  инсталация за производство на дървесни пелети. Готовите пелети се охлаждат, очистват се от праха с вибросито и се дозират и пакетират в найлонови чували. Праха от виброситото се връща с вакуумна система обратно във входящия силоз. Към момента на проверката са се извършвали пробни пускове за уточняване на технологичния режим, уточнява от РИОСВ.

При извършената проверка РИОСВ  констатира още, че двете Сушилни инсталации  не работят, поради на профилактични ремонтни дейности и повреда на двигателя задвижващ лентата за подаване на дървесни частици за изсушаване.

През юни експертите на Инспекцията са установили, че се  извършва подготовка за емисионни измервания на отпадъчните димни газове от инсталираните сушилни инсталации за доказване пречиствателния ефект от исталирания воден електрофилтър.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram