Сома №1 с проекта ,,Излъгал бурята“

На официална церемония в Младежки дом на 13 февруари 2015 г. бяха връчени призовете на трите най-добри младежки инициативи на 2014 г.
Грамоти за участие получиха 3 организации – МЦР –Взаимопомощ за инициативата ,,Еко фест Копринка 2014“, БМЧК за благотворителния им концерт в помощ на пострадалите от наводненията и МОС – Казанлък за инициативата им по повод Световния ден на шахмата.
Третото място бе присъдено на ежегодната младежка инициатива на фондация ,,Дон Боско – България“- ,,Повече спорт, по-малко зависимости“, отбелязваща Световния ден за борба с тютюнопушенето, обединяваща ученици от казанлъшките училища в една кауза. С примера си организацията цели да привлече младите хора към спорта, за да не се увличат по зависимости.
Второто място бе отредено на СНЦ ,,Зелена светлина в България“ за въвеждане на белгийския модел на съставяне на младежки общински съвет.
Класираният на първо място бе проектът ,,Излъгал бурята“ на Юнайтед авангард артист, начело на този проект е Румен Сомов-Сома. Организацията се изправя очи в очи с проблемите и ,,забранените неща“, които дебнат младите хора отвсякъде, като говори открито за зависимости, нелечими болести, трафик на хора и се ангажира с дейности за тяхната превенция, превъплътени във филми. Благодарение на проект ,,Излъгал бурята“ бе спасен един човешки живот.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram