Близо 8 млн.лв. Бюджет 2015 гласуваха павелбанските старейшини

7 953 732 лева е макрорамката на бюджета на Община Павел баня за 2015 година, гласувана от Общинския съвет там. След бурно заседание на местния парламент в петък и след някои промени в основния проект за бюджет на вносителя-администрацията на кмета Станимир Радевски, старейшините приеха размера на финансите, с които ще разполага павелбанската хазна.
Инвестиционната програма е малко над 660 000 лева, в нея бяха включени и няколко допълнителни обекта по предложение на съветници от ДПС-ремонт на пътя към гробищния парк в Турия и изграждането на чешма в гробището на Павел баня.
Средства бяха предвидени за сформирането на клуб по борба, за честването на 60-та годишнина на баскетбола в курортния град, както и за турнир по тенис на маса. Със 100 лева бе увеличена предвидената сума за отбелязване на годишнина от рождението на павелбанския Карузо, оперният певец Тодор Мазаров, и за отделяне на хорото-надиграване от Празника на града, като отделна проява.
По 1000 лева допълнително получават е кметствата, част от тях ще са за поддръжка на населените места. За строежа на църквата в Скобелево бяха заделени 10 хил.лв. Дофинансирани с по 2 хил.лева са и десетте читалища в общината, по предложение на БСП.
Преразпределението на финансите е за сметка на сумите за снегопочистване и представителните на кмета на Общината, които бяха намалени.
3 042 521 лева от бюджета е сумата от местни дейности, останалите 4 425 100 лв. са от държавната субсидия. Преходният остатък от м.г. е в размер на 466 103 лв. Общината няма дълг, за възстановяване на заем за купен камион през 2014 г. бяха гласувани 20 000 лева. За превозвача, обслужващ транспортната схема на община Павел баня съветниците гласуваха по 13 хил.лева месечно. Павелбанският парламент гласува и решение за промяна на досегашната система при ползването на 50% намаление за пътуващите пенсионери и ученици, с което се премахва издаването на пътническите карти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram