Първият учебен ден, все още неясен

Учебната година на 15-ти септември ще стартира присъствено, но все още не е ясно как ще протече първият учебен ден в Казанлък. Разговаряхме с двама директори на училища в града. Донка Симеонова и Радиана Стефанова от ОУ „Кулата“ и СУ „Екзарх Антим I“. Там подготвят по няколко сценария за първия учебен ден. Кой от всичките, обаче, ще се осъществи, все още не е ясно, тъй като ситуацията с Covid заболеваемостта и наложените мерки на регионално ниво към първия учебен ден не са ясни.

Училищата се готвят за тържества в първия учебен ден, но директорите предполагат, че ще има наложени ограничения. Надяват се да има тържества поне за първокласниците има варианти. Проблем са и традиционните срещи с родители на първокласниците преди първия учебен ден. Вероятно те ще бъдат проведени на открито и при мерки за отстояние.

Директорите работят и по най-тежкият сценарии за старт на учебната година с неприсъствено обучение.

Към този момент все още няма официални указания за това как ще се проведе първия учебен ден и стартират учебните занятия. Заради динамичната обстановка ще се решава в последния момент и по региони.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram