Още две „Приказни седмици“ през юли организира „Бъдеще за децата“

На 17 юли бе третото поредно събитие от инициативата „Приказна седмица”, част от „Дейности насочени към общността” по проект на Сдружение „Бъдеще за децата“. Целта на тази дейност е привличането на повече доброволци и съмишленици в подкрепа на мисията на организацията – да помага на деца в риск и техните семейства, като им предоставя услуги и реализира дейности за развитие на възможностите им, социално включване и повишаване на благосъстоянието им.
Специални гости на „Приказната седмица” бяха актьорите Мара Бонева и Галин Гущеров – Гаро, които потопиха деца и родители в магията на кукления театър и българските народни приказки с вълшебствата на „Неродена мома”.
След финала на представлението в двора на сдружение „Бъдеще за децата” зазвуча музика, започнаха танци и игри. Врати отвориха и две ателиета за малчуганите.
Инициативата „Приказна седмица” е под мотото „За детство като в приказка без край” и се реализира, като част от заложените дейности по проект „Гласът на децата”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.”.
През този месец предстоят още две „Приказни седмици” – 24-ти и 31-ви юли. Всеки петък, в часовете преди обед до края на лятото, организацията ще предлага на своите гости приказни приключения и много изненади. През месец септември в късните часове на деня, сдружение „Бъдеще за децата” ще организира и „Лятно кино”. Инициативата продължава до 18 септември.
Всички събития в рамките на инициативата се провеждат на ул. „Войнишка” 25 /Комплекса за социални услуги/, западно от парк „Розариум”, където се помещава сдружение „Бъдеще за децата”.
Общо 12 събития ще бъдат осъществени в „Дейности насочени към общността” – 10 „Приказни седмици” и 1 „Семеен пикник” и приключението „Опознай града”.
„Гласът на децата” се осъществява в подкрепа на алтернативните социални услуги за деца – Център за обществена подкрепа – и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца – гр. Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram