От понеделник стартират финалите на държавното по волейбол за юноши младша

От 23 юни Казанлък ще бъде домакин на финалната надпревара от Държавното първенство по волейбол за юноши младша възраст за сезон 2013/2014. Тази вечер е техническата конференция предшестваща състезанието, в която ще бъдат разпределени отборите и ще се направи програма за срещите от предварителната фаза.

По регламент осемте финалисти ще бъдат разделени в две групи А и В, всяка с по четири състава. Участници във финалите са „ЦСКА“ (София), „Левски Бол“ (София), „Марек“ (Дупница), „Пирин“ (Разлог), „Виктория Волей“ (Пловдив), „Славия“ (София),“ Добруджа 07″ (Добрич) и домакините от ВК „Казанлък“.

В двата потока ще се играе по системата всеки срещу всеки. Първите два тима оформят финална четворка на турнира. В нея се играе на кръст на полуфинали. Победителите ще спорят за титлата, победените – за бронзовите медали. Останалите два тима от предварителните групи ще играят за разпределение на местата от пето до осмо. Заелите трета позиция ще спорят за 5-6 място, а четвъртите отбори спорят за 7-8 място в крайното класиране.

Срещите ще се играят в спортната зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram