Трите кадетки на ВК „Казанлък“ – втори с отбора на България в Чехия

Националният отбор по волейбол на България за момичета, родени през 1998 и 1999 година, воден от треньорката Деси Величкова завърши на престижното второ място в силния турнир в Брецлав (Чехия), който събра за надпревара селекции Олимпийско звено от шест държави в Европа. В състава на волейтима от България бяха повикани и трите възпитанички на казанлъшката школа – Василена Папанова, Диана Казакова и Златена Салабашева.
На финала на турнира младите ни волейболистки отстъпиха на Русия с 1:3, като Сборная спечели първото място в надпреварата. В предварителната фаза нашите състезателки реализираха две победи над Германия и Унгария и две загуби от Русия и Чехия с по 3:1.
На полуфинала българките спечелиха мача с чехкините с 3:1 и се класираха за финала с Русия, която не загуби нито една от срещите си.
След края на турнира, момичетата на Десислава Величкова ще се завърнат по родните си места, а казанлъчанки ще побързат да подновят тренировките си в спортната зала. Предстоят им финали на републиканското първенство за девойки младша възраст, които ще се играят в града на розите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram