Областният управител проведе работно заседание във връзка с усложнената пътна обстановка в областта през последното денонощие

Областният управител Живка Аладжова проведе работно заседание с директора на Областна дирекция на МВР – Стара Загора, директора на Областно пътно управление – Стара Загора и началник сектор „Пътна полиция“ – Стара Загора по повод усложнената пътна обстановка в областта през последното денонощие. Целта е да се синхронизират действията на Пътна полиция и Областно пътно управление за нормално преминаване на проходите Шипка и Хаимбоаз при зимни условия. На срещата бяха набелязани и конкретните мерки за ефективно справяне със създалата се ситуация, както и превантивни действия за недопускане образуването на колони от леки и тежкотоварни автомобили в двата прохода.
„Всички компетентни органи трябва да действат координирано и отговорно при ситуация на усложнена зимна обстановка. Целта е да не се затварят пътища, за да не се блокира движението в страната“ каза Живка Алажова.
Към момента пътната обстановка в област Стара Загора вече се нормализира. Без проблеми с трафика и с почистването на пътищата са всички общини в областта.
Областният управител призовава шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram