Юношите младша възраст на ВК „Казанлък“ участват във втори турнир тази седмица

На 9 и 10 март се играха двубоите от три допълнителни квалификации за държавните финали по волейбол за юноши старша възраст в София, Казанлък и Шумен.
 Дванадесет отбора (по четири в група) се включиха в борбата, като първенците от трите групи оформят трети допълнителет турнир, от който ще бъдат излъчен последните два финалиста.
За съжаление юношите на Казанлък, които са далеч по-малки на години от съперниците си, това е съставът на юноши младша възраст на клуба, записаха победа и две загуби в срещите си в Група 3. В първия си двубой в зала „Багира” в първи кръг отборът ни надделя над „Септември Про Синема” с 3:0 гейма. Последваха две загуби в понеделник. Първо от състава на Монтана с 0:3, а след това и от „Локомотив 1926” с 1:3. Така отборът на ВК „Казанлък” се класира на трето място в своята група и не успя да продължи участието си на следващия етап на борбата към републиканските финали. Това успя да направи отборът на „Локомотив 1926”.
Съставът ни, воден от опитния треньор Петър Дочев, ще има възможност да се докаже в своята възрастова група, на която предстои в края на седмицата пореден важен турнир за отбори от регион „Странджа”. Той ще се проведе в Казанлък на 15 и 16 март в зала „Багира”. Съперници на нашите момчета са врътниците им от волейболните клубове „Арда” Кърджали, „Ропотамо” – Приморско и „Лукойл Нефтохимик” Бургас.
Първата среща е в събота от 10 часа – „Арда” играе с „Лукойл –Нефтохимик”, а първи съперник на нашите е съставът на „Ропотамо”.
Отборите, които ще завършат на първо и второ място, ще се класират за зоналния турнир, като очакванията са нашите състезатели да продължат представянето си в държавния шампионат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram