Нови дървета засадиха общинари по казанлъшката улица „Ал. Стамболийски“

Започна засаждането на нови дървета на казанлъшката улица „Александър Стамболийски“. На мястото на старите и опасни вече липи, започна засаждането на 4 нови дървесни видове.

Цялостният ремонт на отсечката от улицата е почти пред финализиране. Повече от месец се извършваше подготовката за асфалтирането, както и цялостната промяна по възловата казанлъшка улица, чиито ремонт, цели да облекчи трафикът от централния булевард и потокът към северния вход на града. От улицата бяха премахнати старите над 30 годишни липи, част от които бяха опасни, а като цяло бяха превърнали тротоарите в непроходими.

Същевременно апелът на общинското ръководство е дръвчетата да бъдат опазвани от хората. Едно от тях е било счупено от младежи. Хора живеещи по улицата са извикали полиция, но основните клони от албицията са прекършени.

Ръководител на обекта е Николай Чалъков. Той съобщи, че за първи път на улицата са поставени 4 дъждоотока, ще бъдат изградени градинки пред блоковете, ще бъдат поставени и скамейки. Пред единият от блоковете е изграден допълнителен паркинг за 60 коли. След асфалтирането на отсечката, започва реконструкцията на останалата част от улицата до кръговото движение към бул. „Освобождение“.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram