Нормализира се пожарната обстановка в страната, пожарите затихват

Два вертолета от военната авиобаза в Крумово от днес се включиха в гасенето на пожара в района на Павел баня, съобщиха от Министерството на отбраната. Командири на двата екипажа са бригаден генерал Златко Златев и майор Йордан Йорданов. Вертолетите вече имат едно кацане в авиобазата за дозареждане и в 12.40 часа са излетели отново. До кацането са извършили по 12 захода, при които са хвърлили около 72 тона вода, която зареждат от язовир „Копринка“. В действията за гасене на пожара в района на с. Скобелево и хижа Соколна, община Павел Баня, от 7.30 часа днес участва и модулна група загасене на пожар от военно формирование 54 890 – Казанлък. В нейния състав са включени 49 военнослужещи. Ръководител на модулната група е подполковник Симеон Симеонов.

Над 100 човека участват в овладяването на пожара в резерват „Соколна“. Към 13.30 часа пожарът бе локализиран. Гасаческите екипи са пренасочени към билото на Стара планина, където има още няколко огнища.

Пожарната обстановката в страната постепенно се нормализира. Отменено е бедственото положение в махала Златолист, Горна кула, съобщават от МВР. Локализирани са големите горски пожари, които вчера горяха в община Белица, местността „Голо Бърдо“ в Радомир и общ. Дупница.

През изминалото денонощие екипите на Пожарната са гасили 287 пожара.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram