На-голямата усмивка на Mall Galleria Стара Загора

Над 1000 деца от училища и социални институции от Стара Загора, сътвориха с телата си „Най- голямата усмивка“ пред централния вход на Mall Galleria Стара Загора в събота преди обед.
Мащабната проява събра и много граждани, запазили детския дух в себе си, които с ентусиазъм се включиха в инициативата, посветена на Международния ден на детето-1-ви юни. Нейни организатори бяха Община Стара Загора и Mall Galleria Стара Загора.
„Най-голямата усмивка“ е част от Националната кампания „Усмихнатите деца на България“ на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето. Основната й цел е да докаже, че на 1 юни децата са най-усмихнатите млади хора в Европа. Проявата е включена и в специалната програма на Община Стара Загора “ Стара Загора – европейска столица на културата 2019 година“.
Близо 40 минути един от централните булеварди, на който се намира Мола беше зона на детските усмивки, песни и забави, където специални аниматори и приказни герои забавляваха гражданите на Усмивколандия, уважили поканата на домакините.
Лично Негово превъзходителство посланикът на държавата Израел Шаул Камиса Раз аплодира „Най- голямата усмивка“, сътворена от децата на Стара Загора.
Всички участници по традиция получиха и подаръци от Mall Galleria – брандирани тениски с надпис “ Аз обичам Mall Galleria Стара Загора“, рекламни тетрадки, ключодържатели и химикали.
Пъстроцветни балони гарнираха празничния детски ден, завършил с посещение на най-новата и уникалана експозиция, домакинствана от Mall Galleria Стара Загора „Душата на океана“.
Изложбата е една от 5-те закупени от GTC изложби на Nаtional Geographic, които в следващите две години ще гостуват на Стара Загора.
Експозицията е със свободен вход, подредена е на Ниво 2 на Mall Galleria и ще остане отворена за посещения до края на юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram