Наредба забрани паленето на огън на открито, друга в проект го позволява

Домоуправителите трябва да се погрижат да няма леснозапалими материали в общите за ползване части  на блоковете и да организират изнасянето на всякакви материали, стесняващи евакуационните пътища-стълби и коридори. Това се предвижда в нова наредба за противопожарната безопасност, която предлага Общината.

Проектът предстои да бъде гледан от местните старейшини, но вече е внесен на тяхното вниманиe от кмета Галина Стоянова.

В отлежаващия проект за наредба в деловодството на Общинския съвет са предвидени членове, регламентиращи паленето на открит огън за приготвянето на храни или други цели да става на места, които са специално пригодени за целта, в обезопасени огнища, като за този случай трябва да се спазват минимални разстояния, предписани като размери в проекта за наредба.

След като вчера с приетата вече Наредба №2 за опазване на околната среда се забрани категорично паленето на огън на улици, тротоари, дворове, междублокови пространства, ако бъде приета Наредба №14, кой акт ще е в сила и дали единият ще обезсилва другия, при положение че двете наредби си противоречат ярко.

Припомняме, че в предизборната програма на кмета Стоянова се съдържаше намерение за направата между блоковете на естетически огнища.  Това все още не е факт, но дори и да стане, ако едната наредба позволява паленето на огън, а другата го забранява под заплаха от глоби, как взаимнопротиворечащите си общински нормативни акта ще постигнат хармония?

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram