Най-преферираният кандидат-депутат се оттегли от района

Няма изненади в гласуването с преференция и в Старозагорски избирателен район, показват актуализираните данни на ЦИК, изнесени на 9 октомври. След неколкократните поправки, получени от  по сигнали, ЦИК даде информация, откъдето е ясно как немалка част от населението, стигнало до урните, е заложило на инструкциите и е гласувало по „правилото“ 15/15.

Във всички кандидатски списъци позицията на депутата, съвпадаща с номера на листата, е получил народна любов, при някои партии-доста повевече симпатии от водачите. За „Атака“ можеше да се гласува с бюлетина №11, поставеният на позиция 11 Енчо Видев получи 782 гласа и завидните 10,71% харесване, с 2% повече от водача Десислав Чуколов, бивш и настоящ депутат.

10, 90% симпатии събра 13-ят в листата на ББЦ, Мартин Христов, за коалицията от партии се гласуваше с бюлетина №13.  Това са повече от 2% вот, отколкото взе Кънчо Филипов, водачът.

В Реформаторскя блок най-почитан с 996 гласа се оказа вторият в листата Румен Димиръв. Той събра 10,64% преференции и се класира преди водача Димитър Тенев в сърцата на десните избиратели.

В ГЕРБ „девятката“ Димитър Желев направо измести вторият в листата и стана депутат. За 9 позиция в бюлетината с №9 /ГЕРБ/ преференциално гласуваха 4 103 души, от тях за радневеца дадоха вот 837 казанлъчани.

В социалистическата листа №22 като позиция бе отредена на Диана Михалева в бюлетина със същия номер. Младата дама получи 1 610 преференции.

Най-много преференциални гласове на последните избори в областта калкулира Лиляна Павлова-водачката на ГЕРБ-6 739, следвана от преместилия се от девето на второ място неин съпратиец от Раднево Димитър Желев, станал любимец на 4 103 гласоподаватели. Кандидатката, която инкасира топ-гласовете- Павлова, разочарова избиратели си като избра да представлява Варненски район в НС и се оттегли в полза на Кирил Добрев.

Драгомир Стойнев отива на трето място по харесване с 3 029 лични предпочитания от електората.

.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram