Навършват се 86 години от рождението на казанлъшкия писател и журналист Константин Колев

На този ден в 1930 г. е роден писателят Константин Колев, автор на книгите “Живот в провинцията” /за Чудомир / и “Хляб и рози”.

Константин Колев е родом от николаевското село Нова махала. Началното си образование получава в родното си село, основното в Николаево, а средно- в Казанлъшката гимназия. Завършва журналистика в Софийския университет. Работи в казанлъшкия в. „Искра“. През 1954 година печата първия си разказ във „Вечерни новини“.

Първата издадена книга на писателя е „Счупеният рог“, която съдържа разкази за селския живот и повечето от тях имат автобиографичен характер.

Писателят умира през 1982 година. Погребан е в град Стара Загора. Автор е на книгите „Кръв и роса“ ,“Ехо от детството“ ,“Откриване на старите истини“ „Хора и съдби“ ,“Ароматен пръстен“ ,“Здравей грешнико“ ,“Матей“, „Пристрастия“ ,“Бяло и червено“ ,“Живот в провинцията“, „Спомени на едно селянче“ и др.

Автор на разкази, новели, повести и произведения за деца. Определян като един от видните белетристи на съвременното българско село.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram