Казанлък се готви за домакинството на честванията на Националния празник на България

Организацията на честването на Националния празник на България – 3 март, обсъдиха на работна среща днес кметът на Община Казанлък-Галина Стоянова, областният управител-Ива Радева, зам.кмета на Габрово-Невена Минева, директорът на ОД на МВР -комисар Лазар Христов, Старозагорският митрополит Киприан, директорите  на Областно пътно управление Стара Загора и Габрово, представители на 61 Стрямска механизирана бригада, областна администрация и полиция Община Габрово. Домакин на тържествата тази година е Община Казанлък. На срещата стана ясно, че ще бъде създадена необходимата организация на движение, както и организация на полицията за гарантиране сигурността на гражданите. Пътят към връх Шипка и стълбите към монумента ще бъдат почистени .

146 години от Освобождението на България  ще бъдат отбелязани с редица прояви:

На 2 март от 18:00 ч. на площад ,,Севтополис” ще се състои официална церемония по издигане на националния флаг ,ще бъде отслужен водосвет за здраве и благопреуспяване на българския народ и ще има тържествена заря-проверка .

На 3 март в 9:30 ч. в храм-паметник ,,Рождество Христово” в гр.Шипка ,Н.В.Пр Старозагорски Митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен.

Тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението е в 11:30 ч.на площада под връх Шипка.

В 12 ч.на връх Шипка ще се състои поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на свободата. 

За всички граждани на Казанлък ще бъдат осигурени автобуси. 

Директорът на НПМ ,,Шипка -Бузлуджа”-д-р Чавдар Ангелов, бе категоричен, че всички граждани ще имат достъп до Паметника .

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram