Корумпираният Тони Блеър от Пандора пейпърс ще съветва бг правителството срещу корупцията


„Наглост или глупост е това българският министерски съвет да се хвали, че ще ползва за съвети срещу корупцията  бившия британски премиер Тони Блеър.

Защо ползвам тези думи. Защото от досиетата Пандора изскочи разкритието, че семейство Блеър нямат нищо против да укриват данъци. И защото отдавна е ясно, че Блеър бе един от лидерите, които излъгаха света с изфабрикуван доклад за наличие на ядрени оръжия  в Ирак.

Какво гордост е да се допитваш до такъв човек с доказано „гъвкав морал““, коментира журналистът Миролюба Бенатова.

„Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална промяна ще бъдат застъпници за българските приоритети. За това се договориха в Давос бившият премиер на Великобритания и българският министър-председател акад. Николай Денков.

Акад. Денков представи основните задачи пред страната ни – членство в еврозоната и сухопътния Шенген, още по-силно интегриране в НАТО и гарантиране на сигурност срещу глобалните заплахи. Институтът „Тони Блеър” за глобална промяна има експертиза да консултира страната ни по отношение на борбата с корупцията, специалните служби, въвеждането на изкуствения интелект в управлението на държавата и работата с гражданите.

Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите британски премиери и е известен като реформатор и държавен лидер, който успешно балансира развитието на силна икономика със социалните ангажименти. „Именно като такъв може да бъде пример за много държави, които се опитват да направят необходимите промени”, посочи акад. Денков.

Бившият британски премиер работи и активно с Украйна, като подпомага реформите в институциите на държавата“, съобщиха от Министерския съвет.
Източник: 19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram