Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 10.02.2014г.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са разкрити четири престъпления. В заведеието за отрезвяване са настанени две лица.

Бързо полицейско производство
На 10 февруари около 22 екип на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка движещия се по ул. „Герасим Папазчев“ в Стара Загора л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от Г.П. на 26 години от с. Михайлово. Водачът е тестван с дрегер за употребата на алкохол като същият е отчел 2,83 промила.
На 10 февруари в Първо РУП – Стара Загора е задържан 20-годишният Г.Д., който на 8 февруари е направил опит да извърши кражба на три луканки от къщата на 41-годишен жител. на с. Пшеничево. По случая е образувано бързо производство.

Разкрити престъпления
На 9 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 73-годишна старзоагорка, която заявила, че от къщата й в с. Целина е взломена. При направения оглед жената не е открила липси. След проведени обаче оперативно-издирвателни мероприятия органите на реда установяват, че извършител е 26-годишният К.К. от Чирпан, който е отнел от къщата ъглошлайф, дрелка, четири бутилки олио и кутия с вафли.
На 10 февруари в РУП – Чирпан е получен сигнал от 74-годишен пловдивчанин, който заявил, че за времето от 24 януари до 10 февруари неизвестно лице е извършило кражба от работилница към къщата му, от където е отнел един руски волтамперметър – ф434. След проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е И.Д. на 38 години от Чирпан.
На 10 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал 56-хофишен жител на с. Пшеничево, който заявил, че на 8 февруари неизвестно лице е извършило кражба на от дома му в селото на мобилен телефон. След проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е Г.Д. на 18 години от с. Пшеничево.
На 10 февруари около 21:27 ч в РУ „Полиция“ в Казанлък е получен сигнал от 33-годишният Н.Р. от Гурково, който заявил, че на ул. „Бор“ има сбиване между семейства. На мястото е изпратен екип, който установява, че 33-годишният мъж и 30-годишният му брат са нападнати с лопата и юмруци от 20-годишния А.Й. и 47-годишната П.Й.. В резултат на побоя Г.И. е получил травма на главата, загуба на съзнание и избити зъби. Настанен за лечение без опасност за живота. 30-годишният мъж е получил разкъсно-контузна рана в областта на брадичката, прегледан и освободен. А.Й. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление, а по случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления
На 10 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на автоматичен въздухосмукател от шахта в района на Обсерваторията. По случая е образувано досъдебно производство.
На 10 февруари във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 52-годишна старозагорка, която заявила, че на кръстовището на ул. „Цар Калоян“ и ул. „Майор Кавалджиев“ неизвестно лице е издърпало дамската й чанта, след което е избягало в посока север. В чантата е имало два мобилни телефона, три банкови карти, печат и обеци.
На 10 февруари в РУП – Казанлък е получен сигнал от 38-годишна жителка на Казанлък, която заявила, че неизвестно лице е счупило стъклото на автомобила й „Алфа Ромео “ 145, паркиран а ул. „Битоля“ в Казанлък и е отнело от там дамска чанта с лични документи и банкова карта.
На 10 февруари в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба от автомобил. Потърпевшият заявил, че за времето от 1 до 10 февруари неизвестно лице е отнело акумулаторната батерия на автомобила му „Субару 1800″, който е бил паркиран на паркинга пред тец „Брикел“.
На 10 февруари в УП – Гурково е получен сигнал от жител на с. Елхово, който заявил, че от къща в селото , собственост на 69-гпдощшна казанлъчанка,неизвестно лице е извършило кражба. На мястото е изпратен екип, който установява, че за времето от месец януари до 10 февруари 2014 година от къщата е извършена кражба на 40 м медна тел, 12-литрое меден съд и 10 м ел. проводник.
На 10 февруари в РУП – Раднево е получен сигнал за кражба от намиращ се на бул.“Г.Димитров“ кафе автомат. установено е, че неизвестно лице е отнело метална каса за монети със сумата от около 400 лв.
На 10 февруари в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на ток. Установено е, че незаконното присъединяване към ел. мрежата с медни проводници води до дома на Ж.Ж. на 46 години от с. Загоре.
на 10 февруари във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за кражба от пощенската станция в с. Ракитница. 54-годишната потърпевша заявила, че от незаключена каса в станцията неизвестно лице е отнело 569 лв., а от бюрото липсва дамско портмоне с 12 лв., лични документи и дебитна карта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram