Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 05 и 06 май 2014 год.

 

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и са регистрирани две. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления

На 5 май полицейски екип на Първо РУП-  Стара Загора извършва в района на „Станционната градина” проверка на Е.К. на 23 години. В хода на същата на старозагорецът е извършен личен обиск, при който е открита метална кутия , съдържаща две топчета с общо тегло около 4 грама – марихуана. По случая е образувано бързо производство, а 23-годишниятр мъж е задържан за срок до 24 часа.

На 5 май полицейски екип на Първо РУП- Стара Загора извършва проверка в района на „Станционната градина” на Д.Г. на 29 години от Стара Загора, при която е установено, че същият притежава наркотични вещества. При лични обиска у него е открито найлоново пакетче съдържащо около 1 грам марихуана. По случая е образувано бързо производство, а Д.Г. е задържан за срок до 24 часа.

На 5 май полицейски екип на Първо РУП-  Стара Загора извършва проверка на документите на 17-годишен старозагорец, при която същият извадил и изхвърлил от джоба си найлоново пликче с тегло около 2 грама марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 5 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент в кв. „Три Чучура” в Стара Загора. Потърпевшата старозагорка заявила, че неизвестно лице е проникналов д ома й и е отнело от там около 3 грама златни накити.

На 5 май в УП – Гурково е получен сигнал от 64-годишна жителка на града, която заявила, че неизвестно лице за времето от 23:00 ч на 5 май до 06:40 ч на 5 май е извършило кражба на едно яре от имота й.

 ПТП

На 5 май  около 11:35 ч по бул. „Славянски” в Стара Загора в посока изток се е движил л.а. „Мерцедес”, управляван от Д.К. на 52 години от Стара Загора. Източно от кръстовището с ул. „Димитър Караджа” водачът блъска с предната част на автомобила си пресичащия платното на бул. „Славянски” К.Д. на 79 години също от Стара Загора. След инцидента водачът на „Мерцедес-а” незабавно е откарал пострадалия пешеходец в „Спешен център”, където е установено, че е получил счупване на лява подбедрица и охлузване на главата, без опасност за живота. Пешеходецът и водачът са тествани с дрегер за употребата на алкохол, който не е отчел наличието на такъв.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани две престъпления. В заведението за отрезвяване е настанени четири лица.

Бързо полицейско производство

На 7 май в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу А.Д. на 45 години от Казанлък за това, че на същата дата около 02:00 ч управлява по бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк” л.а. „Пежо 206” след употребата на алкохол – 1,37 промила.

На 6 май е започнато бързо полицейско производство срещу И.Г. на 43 години от с. Димитриево, общ. Чирпан за това, че на същата дата около 19:15 ч управлява по бул. „Ц.С.Велики” в Стара Загора т.а. „Мерцедес”, след употребата на алкохол – 2,14 промила.

На 6 май е започнато бързо полицейско производство срещу Н.М. на 42 години от Стара Загора за това, че около 20:40 ч на същата дата  управлява по ул. „Одринска епопея” в Стара Загора л.а. „Опел Кадет” след употребата на алкохол – 2,96 промила и под въздействието на алкохол реализира птп с материални щети, без пострадали.

По-характерни престъпления

На 7 май в 00:45 часа във Второ РУП-  Стара Загора е получени сигнал  от 39-годишен старозагорец, който заявил, че около 00:20 ч две  лица са проникнали в къщата на дядо му в с. Дълбоки и със сила  му отнели 50 лв. и фенер. Образувано е досъдебно производство.

На 6 май в Първо РУП-  Стара Загора е получени сигнал за това, че около 20:40 ч неизвестно лице, използвайки сила е отнело от 12-годишно момиче от Стара Загора мобилен телефон „Самсунг Галакси SII” и портмоне с ключ и 1 лв. Деянието е извършено в момента, в който момичето е отключвало входната врата на блока,в който живее на ул. „Д.Наумов”. Образувано е досъдебно производство.

ПТП

На 6 май около 13:00 ч по пътя от с. Тулово за гр. Мъглиж в посока юг се е движил мотоциклет „Сузуки RM 250”, управляван от А.Ж. на 23 години от  с. Тулово. По време на движението си водачът губи контрол над мотоциклета си и пада на пътното платно. Транспортиран е в МБАЛ – Стара Загора с феморална фрактура на десен крак и контузия над дясното око, без опасност за живота.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram