Медали за казанлъшките гимнастички от Белград

Сребърен и бронзов медал от участието си в силния международен турнир в Белград, организиран от сръбския клуб „Ритъм”, спечелиха възпитаничките на спортния клуб по художествена гимнастика „Розова долина”. С второ място на въже и 12-та в многобоя при деца, родени 2005 г. е Яница Иванова. Кристиана Кърнева донесе за отбора си бронз от съчетанието си на топка при родените в 2003 година, 7-ма е в многобоя. С отлично представяне и място в осмицата заслужиха и другите възпитанички на треньорката на казанлъшкия клуб Мариана Ламбова. С четвърти места на въже при родени 2004 и 2005 г. са съответно Кристина Гитева и Неделина Неделчева. Шесто място, отново на въже при 10-годишните, за Никол Илулчева. Впечатляващ старт в състезанието направиха с дебютното си изпълнение без уред и най-малките гимнастички на СК „Розова долина” Кристина Попова, Йоанна Добрева, Габриела Койчева и Кристина Попова.

Близо 150 участнички oт 16 държави се представиха в тридневната надпревара в белградската спортна зала „Пинки” от 2 до 4 май. Единствените участници от България бяха младите състезатели на клубовете „Розова долина” и „Левски”.

Следващият турнир за гимнастичките от Казанлък е на 30 май – „Фея под липите” в Стара Загора. Следват държавните първенства по художествена гимнастика за девойки младша възраст и деца на 22 юни в София и от 4 до 6 юли във Варна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram