Изпращаме поредната рота в Афганистан

Общо 110 души участват в новата мисия в Афганистан. Групата включва и военни инструктори, които ще обучават афганистански бойци.

Национален командир на контингента ще е полковник Георги Маргитин от МО, а командир на взвода за охрана – капитан Марин Цаловски.

България изпраща за първи път контингент за участие в международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“, която е фокусирана върху обучението и тренировката на силите за сигурност на страната.

Военният министър Николай Ненчев ще изпрати днес групата военнослужещи от карловската 61-ва Стрямска бригада, които заминават на мисия в Афганистан. На ритуала ще присъстват  управленци от Карлово и Казанлък, близки и роднини на рейнджърите от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Ротата военнослужещи от карловската бригада от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) ще изпълнява задачи по охрана в „земята на афганците“ – древна пресечна точка на човешките миграции по Пътя на коприната. Тя ще смени предишния български контингент, който замина за Централна Азия с 22 дами в състава си през юни.  Тази рота се връща у нас за Коледа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram