Жените на „Казанлък“ се завърнаха от морето с победа и над дебютанта „Бургас 07“

Женският отбор на Казанлък  постигна две победи в контролни срещи преди старта на Национална волейболна лига – жени, само в разстояние на няколко дни.

Първо,  победиха като домакини „Славия“ (София) с 4:1 гейма, в мач, игран в местната зала в Казанлък. Така волейболистките, водени от Десислава Величкова, отбелязват втори успех срещу „белите“ в изиграните мачове помежду им, след като надиграха съперничките със същия резултат и при гостуването в София.

В съботния ден  тимът от Казанлък гостува в Бургас, като отбеляза победа над новака в първенството „Бургас 07“. Казанлъшкият тим постигна убедителна победа, като надиграха домакините с 4:0 гейма.

След като от Българската федерация по волейбол (БФВ) стартираха проекта „Скаут лига“ с участието на софийските отбори и „Марица“ (Пловдив), идеята се хареса и на клубове от останалата част на България.

На 31-ви октомври и 1-ви ноември в Стара Загора местният „Верея Волей“ ще организира турнир от „Скаут Лигата“ за момичета, родени през 2002/03 г. Освен домакините от ще участват още „Казанлък Волей“ , „Яворов“ (Чирпан), „Раковски“ (Димитровград) и „Арда“ (Кърджали).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram