Сашо Алексиев се прибира при казанлъчани в „Несебър“

Талантливият млад колоездач Александър Алексиев от Казанлък се завръща в състава на „Nessebar Shockblaze“ за следващия сезон – 2016-а.

През последните три години той кара за турския тим „Брисаспор“, с който участва и в тазгодишната Обиколка на България, но отново ще облече зеления екип на силния български тим, с което със сигурност ще направи още по силен – и на шосето, и в по планинските трасета. Да добавим факта, че роденият преди 23 години в Казанлък Алексиев има победи и в най-авторитетния крос кънтри маратон у нас – „Мургаш“. На всичко отгоре догодина до Сашо ще върти утвърден „планинар“ като опитният му съгражданин Тодор Ангелов, който е наредил във личната си витрина най-много екземпляри от споменатата ценна купа. Така че става „безпощадно ясно“, че „Nessebar Shockblaze“ и догодина ще е незаобиколим фактор в „композицията“ на българското колоездене.

До тези утвърдени майстори в отбора ще са и Марио Сучев /за втора пордна година в тима/, както и незаменимият „черноработник“ от казанлъшката школа  Момчил Робов, които, заедно с Алексиев, няма как да не обръщат внимание през идния сезон и на лекциите в университетите, в които учат. Подчетаваме това с особено удоволствие, тъй като не са толкова много случаите, когато в един спортен тим почти всички са бъдещи висшисти. Тук прибавяме имената на кандидат студента Иван Мухтаров, и на най-младите – юношите, „местно производство“ – Теодор Ангелов и Стойчо Стоев.

За съжаление, отборът напусна принудително един от дългогодишните му стожери – Станислав Заралиев. Той има здравословни проблеми, които, силно се надяваме, скоро ще преодолее.

Това е положението за следващия сезон с несебърци, състезаващи се с българските велосипеди Shockblaze, но настоящата спортна година продължава за тях с участие в Габрово. Там на 1 ноември ще се състои третият кръг за купата на България по крос кънтри, като добри позиции за трофея имат Тодор Ангелов и Иван Мухтаров от града ни при мъжете, Стойчо Стоев и Йоан Костов при юношите, и Борис Кашеров /отново от местната школа/ в категорията „мастърс“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram