ЕК определя розовото масло като химично съединение -Видео

За това алармира кметът на Казанлък Галина Стоянова. Притеснения за подготвяното от ЕК решение е изразил и кметът на побратименият с Казанлък френски град Грас. Ако стане факт подобно решение би поставило под риск традиционното розопроизводство в региона. Още повече, коментира Галина Стоянова има нагласи за определянето на розовото масло и като опасно.

Розовото масло е естествен био продукт. Това коментира един от доайените в бранша Марин Тодоров, който е собственик на розоварна, полета с рози и разработва собствена козметична марка.

За производството на розово масло са нужни два компонента: розов цвят и вода. Това и нагряването на съдовете е технологията за изработването на маслото. Няма никакви основания за определянето на розовото масло като химично съединение.

Дали розовото масло е вредно за хората? Елена Тодорова, която през целият си живот е произвеждала продукти на основата на розовото масло споделя, че клиенти от цял свят купуват естественият продукт, като го използват за лечение.

Дава примери за лечение с розово масло от бъбречни заболявания до различни видове екземи и проблеми с кожата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram